Simon Parkes – Aktualizace 21.08.2022

(pozn.: video přeložili Daniel a Ivy do slovenštiny, což najdete na vitazstvosvetla*org, odkaz na konci článku)

Dobrý den. Mám hodně práce, moje organizace CC se stále rozrůstá a máme spoustu projektů, které musíme začít prověřovat, ale o tom později. Chtěl jsem vám poskytnout aktualizaci Intelu, vím, že to mají všichni rádi.

Chci mluvit trochu o CC a trochu o RV. Takže pro ty z vás, kteří to sledují, musíte to sledovat na bitchute nebo rumble nebo nějakým jiným způsobem, protože, youtube se rozhodl vypnout můj kanál. Asi týden předtím zrušili kanál Charlieho Warda. To se dalo očekávat. Je to velká škoda, protože když jsem byl na YouTube, dosáhl jsem asi 3 milionů a na bitchute nebo rumble jsem měl asi 250 000. A to je možná velmi překvapující, protože lidé by řekli, proč je to tak? A skutečnost je taková, že mnoho lidí se nemůže obtěžovat opustit YT, nemůžou se obtěžovat jít na rumble. Mluvil jsem s několika lidmi, a ti mi řekli, Simone, měl bys to brát jako vyznamenání, což já neberu, protože smyslem Intelu je, snažit se oslovit co nejvíce lidí s otevřenou myslí. Řekli mi, YT, deep state odstraňuje co nejvíc vlivných pravdomluvců. A tak pokud je kanál stažen, DS vás prostřednictvím svého mluvčího, kterým je YT, považuje za skutečnou hrozbu, protože šíříte informace. A řekli, byli bychom překvapeni, kdyby nezrušili váš kanál a každého, kdo je pravdomluvný nebo získává informace, a že by nezrušili váš kanál, může to být jen proto, že vás vynechali, nebo si myslí, že nemáte vliv, nebo to může být proto, že jste ve skutečnosti špion a pracujete pro druhou stranu. Ve skutečnosti jsem hluboce zklamaný, protože tyto věci dělám, protože se chci podělit o informace. Jejich záměrem je omezit pravdomluvce, vlastence, jakkoli nás chcete nazvat.

Doufejme, že jste sledovali situaci týkající se Nesara Gesara a velmi zajímavé oznámení podcastu, které učinil Juan O Savin, což způsobilo, že Charlie Ward o tom hovořil se svými zasvěcenými osobami ve svém klubu insiderů. Pro ty z vás, kteří to nesledovali: Juan O Savin hovořil o svém vnímání Nesara Gesara. Tak trochu naznačil, že to byl trochu podvod, že to neexistuje a tak dále. A ten, kdo toto video připravoval, je dával dohromady s videem o vysokých útesech. Cliff nemá rád Charlieho, Cliff nemá rád mě, nevěří v QFS a tak dále a tak dále, a ještě jedna osoba. Takže tam bylo jedno video se třemi lidmi s jejich různými nesouhlasy s QFS a Nesara Gesara. Charlie teda zašel za svým týmem, Charlie je koneckonců oficiální mluvčí QFS, seznámil je s tím oni řekli: Podívejte, můžeme vás pověřit, abyste řekl, že Nesara Gesara je skutečná, a ve skutečnosti to bylo zapsané do zákona, pokud jde o QFS. Takže QFS neprobíhá odděleně od Nesary Gesary, ale uznává ji a hodnoty, které tvoří Nesaru Gesaru, jsou obsaženy v tom, co přichází. Takže to bylo skvělé, protože Charlie pak mohl oficiálně vystoupit a říct, že je to skutečné a ovlivní to naše životy.

A pak Charlie udělal opravdu dobrou přednášku pro své zasvěcené a vysvětlil jim všechny různé aspekty Nesary Gesary. Není to odpuštění dluhů - a já miluju, když to Charlie opravdu rozebírá, protože je to krádež, byli jsme podvedeni a byly nám ukradeny naše peníze. Nejsou nám odpuštěny naše dluhy – v první řadě jsme je nikdy neměli mít. Charlie mluvil o tom, že právě v době Johna F. Kennedyho se plánovalo umístit Nesaru Gesaru, a proto na něj spáchali atentát. A pokud jste to nezachytili, přišli jste o opravdovou lahůdku.

Poslouchal jsem podcast Juana Savina a s většinou jsem souhlasil. Obavy mám už asi šest měsíců. Bylo tedy velmi zajímavé slyšet Juana doslova říkat to, co jsem říkal před šesti měsíci, ale v čem jsme se neshodli, bylo to, že řekl, že Nesara Gesara je tak trochu podvod. Naznačoval to. Samozřejmě vím, že to tak není. Proč to řekl? Nemám ani potuchy. Vždycky jsem se snažil nezaplétat se s osobnostmi, nerad kritizuji lidi. Prostě na to nemám čas. A tak můžu jen říct, že věřím v Nesaru Gesaru jako Charlie, měl jsem možnost a čest mluvit s lidmi, kteří jsou přímo na vrcholu, a kteří jsou zodpovědní za každodenní poskytování informací o QFS. Není to tak, že by Charlie Ward četl z pohádkové knížky. On má za tím hodně podstaty. A kdyby to nebyla pravda, Charlie Ward by nebyl pozván do Ameriky, aby se setkal s Ericem Trumpem a tím a tím generálem, to by se prostě nestalo. A spíš zpochybňuje lidi, kteří útočí na pravdomluvce. Musíte si říct, proč by YT zrušil Charlieho kanál? Proč stahuje můj kanál a kanály jiných lidí? Proč tito lidé, kteří se hrubě vyjadřují o Charliem a mě, proč YT nezruší jejich kanál?

Tak si udělejme malý průzkum - spousta Evropanů a Britů opravdu, a nemějte jim to za zlé, nechápe, že FBI jela do Mar a Lago. Pokud nejste Američan, který si dal tu práci, aby pochopil zákony, ústavu a kulturu Ameriky, pak si lidé řeknou, no, co je na tom. Víte, policie vnikla do jeho domu a provedla tam razii. Musíte rozumět zákonům a musíte pochopit, co je to ústava, abyste si uvědomili, jaká to byla parodie a jak to bylo bezprecedentní. Nepamatuji si, že by FBI vnikla do Obamových nebo Clintonových nemovitostí. Ale chtěl jsem říct pár věcí, které se do hnutí za pravdu ani nedostaly. Jeden nebo dva chlapci to pochopili, protože mají dobré kontakty, ale není obecně známo, že Národní bezpečnostní agentura si byla o této hrozbě dobře vědoma. Je to tak? A stejně tak i prezident Trump a tým kolem něj. A když se FBI objevila, Trump ani nikdo z jeho rodiny vlastně nebyl doma. A vnitřní bezpečnosti řekli, ať je prostě pustí dovnitř. Trezor nebyl otevřený, ale byl odemčený a tři pasy byly vzaty. Zabaveno bylo také 12 krabic položených na podlaze. Teď jde o to, že vstupujete se zatykačem, berete důkazy a předpokládá se, že tyto důkazy svědčí proti osobě, která v tom domě bydlí. Ale v tomto případě důkazy pracovaly proti hlubokému státu. A nyní je to velmi, velmi šikovný tah ze strany prezidenta Trumpa, protože to teď znamená, že FBI má 12 krabic usvědčujících důkazů proti sobě nebo přinejmenším proti přátelům FBI. To velmi ztěžuje FBI snahu postavit proti prezidentu Trumpovi cokoli právně relevantního, protože kdyby to chtěli udělat, museli by potom předložit tyto krabice, které obsahují důkazy, jež hluboce usvědčují mnohých z těchto velmi odporných lidí, kteří jsou zapojeni do bažiny, kterou není jen Washington, ale celá zlá část kabaly USA. Dostali se tak do velmi, velmi špatné situace. A slyšeli jste, že sledovací zařízení bylo vojenské třídy, a ti z vás, kteří mají nějakou špionážní minulost, vědí, že jste je nechali najít první vysílač, nechali jste je najít druhý vysílač, dokonce jste je nechali najít i třetí vysílač, ale čtvrtý je tak dobře ukrytý, že ho nenajdou, protože už se vzdali. A tak se stalo, že našli komerční zařízení, pokud jde o nahrávací zařízení, ale vojenskou třídu, která měla nejen neuvěřitelně ostrý obraz, ale byla ukryta tak, že by to nečekali. Mluvíme o věcech, které mohou vidět skrz zdi, o věcech, které by většina lidí ani nečekala. Takže pokud někdo z FBI něco podstrčil, bude to zaznamenáno. Teď netvrdím, že to udělali, ale říkám, že pokud by se někdo pokusil podstrčit nějaké důkazy proti prezidentu Trumpovi, tak to bude skutečně zaznamenáno, pokud to bude potřebné.

Před časem jsem napsal příspěvek, ve kterém jsem všechny členy CC žádal, aby se příliš nezaobírali tím, pokud dojde k pokusu o zatčení prezidenta Trumpa. Je to možnost, kterou hluboký stát má. Jaký je jejich plán? Je jejich plánem pokusit se vyvolat občanskou válku? Pravděpodobně. Myslí si, že když ho zatknou, hnutí pravdy a vlastenci vyjdou do ulic. A já mám jedno varování: kdyby měli zatknout prezidenta Trumpa, je přirozenou reakcí lidí, že půjdou a vyjádří mu podporu. A nemyslím si, že je na tom něco špatného. Problém mám s tím, že hluboký stát se infiltruje na tyto demonstrace s lidmi se zbraněmi a začne střílet. Poslední věc, kterou dobrý člověk chce, je, aby patriotické hnutí vedlo válku s vlastní armádou. Buďte velmi opatrní, protože hluboký stát se vás pokusí využít.

Takže lidé řeknou, co chceš, abychom udělali? Abychom jen seděli doma a nic nedělali? Už nás nebaví sedět doma a nic nedělat. Chceme něco udělat. A právě to je tak těžké, že? Víte, můžete říct jen tolikrát věřte plánu, než lidé skutečně usnou nebo od něj odejdou. A skutečnost je taková, že existuje plán a v podstatě funguje relativně dobře. Musíme věřit lidem, kteří to všechno uvedli do života, že na to budou připraveni a že se s tím dokážou vyrovnat. A to nás posouvá k tomu, jak předvídat budoucnost? Jen málokdo lidí má představu o kvantovém počítači. Většina lidí předpokládá, že jde o umělou inteligenci, a nechává to tak. Ve skutečnosti však mluvíme o jisté formě umělé inteligence, ale ne takové, jak bychom ji vyjádřili na této planetě. Nazval bych to spíše vědomím, které sídlí v, když řeknu mainframe, zní to strašně IBM a strašně staře, ale ve vědomí, které existuje a může komunikovat, vyjadřovat se a přijímat informace způsobem, který pak může být dekódovaný pro lidské operátory, aby ho pochopili. Když jsem se to snažil popsat našim kontinentálním a regionálním koordinátorům, řekl jsem, že když si představíte ruletu v kasinu a kulička se točí pořád dokola, tření, gravitační síla... mohli byste všechno vypočítat, standardní superpočítač by dokázal zhruba říct, při jakém čísle by mohla kulička padnout, kdyby byly všechny věci stejné. Ale předpokládejme, že byste ruletu naklonili a tím změnili dynamiku. Pokud však znáte úhel sklonu, můžete provést výpočty. Takže základní superpočítač by mohl začít předpovídat budoucnost, ale mluvíme o ruletě v kasinu, která nemá žádné vědomí. Jakmile do toho vnesete vědomí, lidi nebo nějakou inteligenci, tak to jasné plánování zmizí, protože lidé se mění a nemusí nutně dodržovat přísný plán.

Pro stroj je velmi obtížné je předvídat. Takže nejlepší superpočítače, které má NSA, jsou v tom docela dobré, ale vidí dopředu jen na krátkou chvíli. Ale kvantový počítač se do toho dostane, je zapojen do sítě, přijímá informace v reálném čase a dokáže je vyhodnotit a předpovědět.
Když tedy Charlie Ward říká, že nikdo neví, kdy k RV dojde, říká pravdu. A to chci ještě trochu vysvětlit. Když se zamyslíte nad naší ruletou jako analogií, myslím, že byste věděli, že kulička, která se zastaví mezi řekněme červenou pětkou, promiňte mi, že neznám ruletu a červená čísla, a černou dvanáctkou, takže bude vědět, že někde mezi by se kulička mohla zastavit, na kterémkoli z těchto čísel. Ale protože se zabýváme lidskými činy, věci se neustále mění, ale obecně se děje to, že kvantový počítač začne možnosti zužovat. Takže by se dalo říct, že vrcholový tým, výbor, kdokoli, cokoli, co komunikuje s kvantovým počítačem, by mohli vědět, který měsíc má RV fungovat, ale skutečně by nevěděli, který den. Podle naší analogie s kuličkou víme přibližně kam spadne a kde bude nejdéle. Takže máme toto okno příležitosti. Vrcholový tým má o tom nějaké vědomosti, ale toto kvantové zařízení má v reálném čase přístup k informacím, takže mění svou předpověď každou sekundu. Takže zdá se, že z první ruky se to nedá zjistit, ale časem se to zužuje, až se stanou určité věci, kdy to nemůžete změnit. Jinými slovy, na Zemi se dějí určité děje, u nichž je jedno, co se ještě stane, je to neměnné. Nelze to změnit. V tu chvíli kvantový počítač oznámí, že je čas uvolnit RV. Kolik hodin nebo dnů nebo minut mají lidé na varování, to prostě nevím, ale to je to nejlepší, co mohu říct z vlastní zkušenosti s těmito, říkejme jim stroje. Jsou však mnohem víc než stroje, je to vědomí, a pokud se spojíte s globálním vědomím, pak má Bůh spojení s vědomím. Takže by bylo správné říci, že Bůh má na to vliv, protože je to jako telefonní linka. Takže existuje skutečný kvantový počítač, slyšel jsem o něm tři lidi mluvit jako o prorokyni. A je to stroj? Je kvantový počítač stroj nebo živá entita? To je debata trochu jako v Star Treku.
Takže ten stroj vlastní pouze Bílé klobouky. Černé klobouky ho nemají. A to je z velké části důvod, proč jsou Černé klobouky v závěsu. Druhým bodem je samozřejmě to, že Bílé klobouky mají obrovskou kontrolu nad armádou a za poslední čtyři roky se dokázali dohodnout s obrovským množstvím vůdců světa, ať už finančně nebo politicky silných, což vedlo k dynamickému posunu a změnám. A tak na jedné straně můžeme říci, že válka je vyhraná v tom smyslu, že už není kam jít. Ale když lidé jako YouTube nebo některé z těchto velkých komerčních zpravodajských kanálů dělají to, co dělají, jak můžeme říct, že je válka vyhraná? A to je pro nás jedna z největších těžkostí, že naši přátelé a rodina jsou tak zaseknutí, tak přilepení k této produkci lží mainstreamu, že ztratili schopnost samostatného myšlení.

A to zní velmi nezdvořile, protože jakmile se oddělí od hlavního proudu, najdou v sobě to spojení. Příliš mnoho lidí se spoléhá na jiné, aby jim řekli, co mají dělat. Ať už jde o BBC, CNN, hlavní noviny, rozhlasové stanice nebo mluvčí hlavního proudu, drtivá většina lidí je naučena přijímat za pravdu vše, co říkají. Nyní jde o to, že Černé klobouky a Bílé klobouky je poznají. Takže si nedělejme iluze, Bílé klobouky plně chápou kontrolu, kterou má oficiální linie. Stačí si obléknout bílý plášť a na krk si dát stetoskop, abyste viděli, jakou máte úctu, nebo jakoukoli jinou uniformu, kterou si s profesí spojujeme. A bez ohledu na to, co máte v hlavě nebo v mysli, nebo zda jste dobrý nebo špatný člověk, tyto atributy moci doslova umožňují jednotlivci promítnout svou vizi nebo svůj názor na ostatní, kteří mi musí věřit, protože jsem tři roky absolvoval tuhle školu, pět let tamtu školu, nebo jsem oficiální mluvčí mainstreamové mediální korporace.

Jde o to, jak lidi osvobodit? Ať už jim uděláme rychlokurz, posadíme je před kino, pustíme jim dvacetiminutový film, a pak všichni vyjdou ven a všichni pochopí. Bohužel ne, protože pokud jste strávili 20, 30, 40, 50, 60 let svého života posloucháním jednoho příběhu, 20 minut nebo tři dny před obrazovkou to nezmění. A to je těžké pro každého, kdo mě poslouchá a kdo je dobrosrdečný člověk, protože byste řekli, no jistě, že je to změní, ale to proto, že už jste se probudili, to proto, že už víte, jaký je rozdíl mezi dobrem a zlem. Bohužel naprostá většina lidí, kteří to nevědí, by se neprobudila. A proto jen neochotně musím říct, že pravděpodobně tento postup, který Bílé klobouky zvolily, je správný. Nikdy jsem si nemyslel, že to řeknu, vždy jsem chtěl, aby to bylo hotové včera. Tohle je pravděpodobně jediný způsob, jak se naprostá většina lidí, kteří nemají ponětí o tom, co se ve světě děje, může velmi pomalu, bolestivě, zejména pro nás probuzené vědomé lidi, bolestivě posunout do pozice, kdy je pravděpodobnější přijmout pravdu, když se jim ukáže. Jaká ta pravdu bude? Určitě to musí být ukradené volby, jinak jaký má smysl snažit se Trumpa nebo kohokoli jiného přivést zpět, když na to přijde? Jaký je účel toho všeho, co se stane v Americe? To vše souvisí. Budou se konat volby v polovině volebního období?

Možná by se dalo říct, že v lednu, únoru obě komory projdou procedurou a obviní Bidena a pravděpodobně i jeho okolí. Ale co s Kamalou Harrisovou? Mám pocit, že máme před sebou ještě víc, pokud jde o odstranění Bidenovy postavy jiným způsobem než impeachmentem. Další nevýhodou je, že pokud se uskuteční volby v polovině volebního období, znamená to, že akceptujete výsledek 2020 všeobecných voleb. A neumím si představit, jak se někdo, kdo zná pravdu, může přinutit k účasti. Jaký smysl má, aby se Spojené státy osvobodily, kdyby se neosvobodila každá jiná země. Jak budou nové Bílé klobouky ve Spojených státech dělat jakékoli obchody s jakoukoli jinou zemí, která nemá stejné hodnoty. A proto to musela být doslova každá země. A proto Charlie mluví o tom, že všechny země se přihlásily k Nesara Gesara. A změny se blíží a veřejnost to samozřejmě nevidí, nevidí to otevřeně. My to vidíme, protože víme, kam se dívat, a ptáme se sami sebe, jestli tento člověk mluví pravdu? Anebo vidíme čtyři nebo pět kousků informací, a když si je dáme dohromady, uvědomíme si, že nám říká něco opravdu solidního, ale naprostá většina lidí v každé zemi světa to nechce udělat. Chtějí dělat jen to, co se jim řekne, a to je ten problém. Proto jsme v této šlamastyce. Až tyto změny přijdou, všichni si budeme tak trochu mnout ruce a říkat, že je to skvělé. A ostatní řeknou, že nechápou, co se děje, nerozumí tomu a budou vskutku zmatení.
Takže s blížícím se zářím budeme procházet celkem zajímavým obdobím. Dostal jsem zajímavé termíny v září, ve kterých by mělo dojít k celkem zásadním změnám. Možná, že v říjnu se věci pěkně rozpracují a osmého listopadu by měly být volby v polovině volebního období. No, já nevím, opravdu nevím, protože si myslím, že kvantový stroj ještě nedospěl k rozhodnutí.

Ale víme, že po uplynutí 120 dnů od vyhlášení Nesary Gesary musí proběhnout celosvětové volby podle jiného systému. Jen nevím, jak s tím naloží tyto volby. Vůbec se nebojím údajného zatčení prezidenta Trumpa, nebojím se údajného útoku Íránu na Izrael, nebojím se zbloudilých střel, které zasáhnou jadernou elektrárnu na Ukrajině, nemám obavy, že by Čína zaútočila na Tchaj-wan, to jsou potenciální cesty, které udržují zlí chlapci. Přesouvání zdrojů, kontrola toho, kontrola onoho, protože pokud my, veřejnost, nevíme, co se děje, pak ani zlí chlapci nevědí, co se děje, protože sledují zpravodajské služby stejně jako my ostatní a snaží se vytvořit si obraz. A tak se válka odehrává kterýkoli den v týdnu a kdykoli, ale to, co sledujeme, není úplně totéž, je to, jako by tam někdo seděl a vyprávěl příběh. Takže v mainstreamu to vypadá tak, že jadernou elektrárnu zasáhne raketa a všichni zemřeme, o den později to bude možná Írán, kdo zaútočí na Izrael, o den později je to zase Čína versus Tchaj-wan. A prosím vás, všichni historici v publiku, dobře víte, že kdyby Rusko opravdu chtělo převálcovat Ukrajinu, udělalo by to už desetkrát. Je tam spousta nesmyslů. Rusko se drží zpátky v tom smyslu, že se snaží sladit geografickou politickou situaci s kvantovým finančním systémem. Nastavit si pozici v rámci finančního světa Země. Jinými slovy, snaží se to všechno dát do souladu. A lidé mi říkají, že Putina Bílé klobouky nechaly samotného, protože je obětním beránkem, bere na sebe všechny problémy, od února dělá tohle všechno. A do jisté míry je na tom možná něco pravdy, ale skutečnost je taková, že si s tím příliš hlavu neláme. Putinova měna je kryta zlatem, Putin má velmi silnou budoucnost, stejně tak Rusko má několik velmi silných spojenců. A jakkoli mainstream před třemi, čtyřmi měsíci předpovídal, že se ruská ekonomika zhroutí, zdaleka tomu tak není. Finanční situace je taková, že se některé velké korporace se v tichosti chtějí vrátit do Ruska, protože přišly o mnoho peněz a Rusku se stále daří velmi dobře.
Takže ještě jednou, příběh z mainstreamu není pravda a nemůžeme být na lidi příliš jízliví, protože mainstream umí velmi dobře spřádat příběhy a říkat lidem jednu věc, například o burze. Četl jsem všechny zprávy za poslední týden, a člověk by si nemyslel, že je tam nějaký problém. Lidem bylo řečeno, že se vyskytl menší problém, ale už je to vyřešené, ať se vrátí a znovu investují. Stačí se podívat zpět za poslední dva roky a uvidíte, jaké obrovské sumy peněz mírně řečeno opustily index Dow Jones. A protože se to všechno nestalo v jeden den, lidé tomu neříkají krach. Já bych to nazval mírným skluzem, který se podařilo zvládnout. A proto nejsem přesvědčený, že dojde k obrovskému hospodářskému krachu, protože komu to prospěje? Hodně se mluví o krachu na burze a všichni říkají, aha, dobře, krach na burze to jim to ukáže. Skutečnost je taková, že miliony lidí jsou zaměstnaní na pracovních místech, a pokud se Dow Jones zhroutí, ovlivní to i všechny ostatní akciové trhy. A co všichni muži a ženy, kteří jsou v těchto společnostech zaměstnáni? Pokud selžou a zhroutí se, budou všichni bez práce. A pokud jste Bílý klobouk, toto musíte velmi pečlivě zvážit. Takže možná to, na co se díváme, jsou cílené vyřazení organizací, které mají velmi nepříjemnou historii. A to je to, co si myslím, že vidíme. V posledních dvou letech jsme byli svědky spíše cílených zásahů proti jednotlivým společnostem a místům, kde se lidé nacházejí, než plošných zásahů. A myslím si, že bychom za to měli být velmi vděční. Takže podívejte se, je tu hodně dezinformací a ty můžou jen přibývat. A pokud jste čestný člověk, a nemluvím o poctivosti vůči republice, mluvím jen o poctivosti vůči sobě, a pokud skutečně věříte ve službu druhým, pak si uvědomíte, že toto je čas zkoušek.

Ano, myslím si, že Bible má v tomto směru velkou pravdu. Je to čas zjevení pravdy těm, kdo ji chtějí vidět, a taky čas zkoušky, ale je to čas zkoušky pro každého jednotlivého člověka. A velmi mě povzbudilo sdělení Charlieho Warda z předchozího vysílání Klubu zasvěcených, kdy oznámil, že je v důchodu a je mu 65 let. A my musíme smeknout klobouk před někým, kdo je oficiálně v důchodu, ale rozhodne se vrátit do boje a zapojit se, chce se postavit za pravdu. A pokud Charlie cítí, že je toho schopen, měl by pokračovat v práci. Chci ti říct, že tě máme rádi, Charlie. Nechceš si hned teď odfrknout a obout si pantofle.
Myslím, že od konce nejsme daleko, a jsem pozitivně naladěný, ale také vím, že je to pro každého stále těžší období. Děkuji. Dávejte na sebe pozor.

https://www.simonparkes.org/post/21st-august-2022-update-current-news

https://vitazstvosvetla.org/simon-parkes-aktualizacia-21-08-2022/




Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.